Danmark

Bæredygtighed: Virksomheder, der tager ansvar | Nordea Invest

23 views
Nordea Invest Magasinet holder fokus på grønne og ansvarlige investeringer og virksomheder, der har en bæredygtig tilgang til investeringer. Virksomheder, der holder fokus på sociale og miljørigtige tilgange til selskabsledelse samt måden, hvorpå disse tilgange bliver efterlevet.

Abonner på kanalen og hold dig opdateret på de nyeste videoer.
Klik her: https://www.youtube.com/channel/UC4Daw0liSv4R4pAK2HqoDOg?sub_confirmation=1

”Bæredygtighed” er et begreb og en betegnelse, der vidner om at ”gøre det rigtige”. Netop dét at være bæredygtig eller udvise ansvar er noget, som Nordea Invest går meget op i. I denne ombæring er Emir Boravac og Petter Brunnberg fra Nordeas ansvarlige investeringsgruppe taget til Brasilien for at undersøge en virksomhed, der drives af Stora Enso, som er en finsk papirmasse- og papirvirksomhed.

Tilbage i 2013 frøs Nordea sine aktier i Stora Enso som følge af manglende ansvarlighed og opfyldelse af virksomhedens krav til ESG-kravene. Derfor foregår denne tur med skarpe øjne for at tjekke, hvorvidt virksomheden lever op til sin ansvarlighed.

Stora Enso har taget oplevelsen og episoden til sig og har i den forbindelse udarbejdet en ny og forbedret tilgang til ESG. Det betyder blandt andet, at de anvender en 1:1-strategi, hvor 1 ha plantage opvejes af 1 ha naturskov. Derudover har de indført en masse lokale tiltag, hvor de inddrager lokalbefolkningen og giver dem mulighed for at drive og behandle deres egen jord.

Noe Morrin, Executive Vice President Sustainability hos Stora Enso, fortæller, at deres samarbejde med ekspertorganisationer, ngo’er og lokalbefolkningen har givet et fantastisk udbytte for virksomheden.

Du kan læse meget mere om bæredygtighed og ansvarlighed her:
http://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/pa-kanten-af-ansvarlighed

#NordeaInvest #Bæredygtighed