Danmark

Bølgeenergi – Rummer havet fremtidens energikilde? | Nordea Invest Magasinet

62 views
Nordea Invest Magasinet har fokus på alt fra klimaforandringer og bæredygtige initiativer til grønne idéer og nye energikilder. Det er især vores energikilder, der ofte bliver diskuteret, og det er især måden, vi udnytter energikilderne på. Det har ledt tankerne ind på, at fremtidens energikilde måske findes i havets bølgeenergi?

Abonner på kanalen og hold dig opdateret på de nyeste videoer.
Klik her: https://www.youtube.com/channel/UC4Daw0liSv4R4pAK2HqoDOg?sub_confirmation=1

Tommy Larsen, Ingeniør og ejer af Weptos, er på vej med et bølgeenergianlæg, der vil udnytte havets utrolige energi.

Dog er der flere bølgeenergiprojekter, der er blevet droppet efter skuffende testfaser, og det er derfor vigtigt for Wepto at komme forbi selvsamme problemer. Jens Peter Kofoed, Lektor ved Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige fakultet, fortæller, at der er to dele, der skal stemme overens ved et bølgeenergianlæg før, at det kan blive rentabelt. Bølgeenergianlægget skal både være godt til at absorbere energien og omsætte den til elektricitet samtidig med, at den kan modstå havets kræfter.

Der er blevet kortlagt lokationer rundt omkring i verden, hvor det kan være formålstjenligt at høste bølgeenergien kontra civilisationen. Her bliver der snakket om et samlet energiforsyningspotentiale på 5,3 TW. Det er cirka tre gange mere end klodens energiforbrug i dag.

Du kan læse meget mere om bølgeenergi her:
http://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/bolgeenergi-kan-blive-den-naeste-store-vedvarende-energikilde

#NordeaInvest #Bæredygtighed