Danmark

Elbil – En bæredygtig bil for dig og miljøet | Nordea Invest Magasinet

22 views
Nordea Invest Magasinet holder altid fokus på teknologiske og innovative udviklinger, der har indflydelse på miljøet og klimaet. Hvad enten det er direkte eller indirekte. Transport- og bilsektoren er i rivende udvikling, og det ses især med elbiler.

Abonner på kanalen og hold dig opdateret på de nyeste videoer. Klik her https://www.youtube.com/channel/UC4Daw0liSv4R4pAK2HqoDOg?sub_confirmation=1

Udviklingen af elbiler har taget fart, og især det norske bilmarked oplever en fantastisk interesse for elbiler. Netop denne interesse har Per Øyvind Voie nydt godt af, hvor han netop har solgt sin brugte Opel Ampera-E til 55.000 kroner over nyprisen.

De samme tendenser oplever Marcus Ingberg, ejer af Marcusbil AS, med de elbiler, han har til salg. Det kommer især som følge af den stigende vejafgift for dieselbiler omkring Oslo. Afgiften er netop steget fra 34 kr. til 58 kr. på dieselbiler, imens der stadig ikke er vejafgifter for elbiler.

Elbilerne bliver hele tiden bedre og bedre, og der er flere familier, der ønsker de små og familievenlige elbiler, som har en lang rækkevidde på batteriet. Endvidere tror Christina Bu, Generalsekretær for Norsk elbilforening, at det er mere risikabelt at investere i en ny dieselbil fremfor en ny elbil. Det hænger sammen med de større restriktioner i byerne, hvor vejafgiften afspejler dette samtidig med, at der er tale om at indføre forbud mod dieselbiler i de indre dele af byerne.

Du kan læse meget mere om elbiler og bilmarkedet her:
http://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/brugte-elbiler-saelges-til-mere-end-nyprisen

#NordeaInvest #Bæredygtighed