Danmark

FN’s verdensmål – De 17 verdensmål fortalt i børnehøjde | Nordea Invest

73 views
FN’s verdensmål er blevet omsat til forståelige ord fortalt i børnehøjde i den letlæselige ’Victoria & Verdensmålene’. Hør hvad børn fra en 4. klasse tænker, når de læser om FN’s verdensmål her.

Abonner på kanalen og hold dig opdateret på de nyeste videoer.
Klik her:
https://www.youtube.com/channel/UC4Daw0liSv4R4pAK2HqoDOg?sub_confirmation=1

Sult, fattigdom og klimaudfordringer er nogle af de temaer, som hører til FN’s 17 verdensmål. Med den letlæselige ‘Victoria & Verdensmålene’, der fortæller om verdensmålene fortalt i børnehøjde, giver forfatter Jesper Tornbjerg børn og voksne et helt særligt redskab for børn til at forstå og tale om verdensmålene. For alle skal være med, hvis FN’s verdensmål skal realiseres, siger Jesper Tornbjerg.

En af børnene læser op fra børnebogen ”Den Magiske Kjole”:
”Alle mennesker lever for under 1,25 dollar om dagen.”
”Hvor meget er 1,25 dollars? Spørger Laila.”
”Seks kroner, fortæller læreren.”
”Seks kroner!”
– Den sidste sætning bliver råbt op af børnene af ren forbavselse. Lever nogen virkelig for seks kroner om dagen?

Børnene fra 4. klasse mener ikke, det er rimeligt, at nogle lever for bare seks kroner om dagen. Det er jo ingenting, siger de. De er sikre på, at de lever for langt flere penge om dagen. Men fattigdom er blevet et større problem globalt, og derfor ses der fortsat en stigende opmærksomhed på sult og fattigdom hele verden over.

Læs mere om FN’s verdensmål og bliv klogere på FN’s udfordringer her: http://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/nu-kommer-fns-verdensmal-i-bornehojde

#NordeaInvest #Bæredygtighed #Investering