Danmark

Vindkraft – Er den grønne energi altid nødvendig? | Nordea Invest Magasinet

120 views
Nordea Invest Magasinet har fokus på grønne og miljøvenlige tendenser og investeringer. Det er især investeringen i vindkraft, der er blevet omdiskuteret i forbindelse med de grønne og mere klimavenlige tilgange til vores energiforbrug. Men er vindkraften altid den rette?

Abonner på kanalen og hold dig opdateret på de nyeste videoer.
Klik her: https://www.youtube.com/channel/UC4Daw0liSv4R4pAK2HqoDOg?sub_confirmation=1

Norge er netop nu i gang med at opføre enorme vindmølleparker rundt omkring på fastlandet, men det er langtfra alle, der bakker op om projektet. Det er en historie om opførelsen af 278 Vestas-vindmøller, der skal pryde det norske landskab, og det vækker både forundring og begejstring.

En af dem, der sætter spørgsmålstegn ved projektet, er Mads Løkeland fra Naturvernforbundet, Sør Trøndelag. Han forudser, at de naturrige områder bliver ødelagt, og det i stedet bliver et stort industrianlæg på fjeldet. Mads Løkeland mener ikke, at der er behov for mere vindkraft i Norgem, og at de nye vindmøller derfor ikke er nødvendige.

Thorbjørn Steen, Kommunikationschef for Statskraft, fortæller, at vindmølleprojektet er på 1000 MW, og det bliver derfor Europas største vindprojekt på land på størrelse med de allerstørste havmølleparker.

Der er ikke kun kritikere af vindmølleprojektet. En af dem, der bakker op om vindmøllerne, er Jan Rune Berdal. Han er ejer af JANKOS, der er et maskinværksted nær Geitfell Vindpark, og han håber, at opførelsen af vindmøllerne vil betyde mere arbejde til værkstedet.

Men kan det blive for dyrt at være grøn?

Du kan læse mere om de norske vindmølleparker her:
http://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/norge-bliver-forende-inden-vindkraft

#NordeaInvest #Bæredygtighed