Danmark

Olie – Er olien en del af vores fremtid? | Nordea Invest

29 views
Nordea Invest Magasinet har fokus på klimaets og miljøet og i særdeleshed vores brug af ressourcer og energi. Olie har i mange årtier været en direkte del af vores energiforbrug og udvindingen af olie bliver ofte sammenkoblet med klimaforandringerne.
Men hvordan skal vi forholde os til olie? Er det en del af vores fremtid?

Abonner på kanalen og hold dig opdateret på de nyeste videoer.
Klik her: https://www.youtube.com/channel/UC4Daw0liSv4R4pAK2HqoDOg?sub_confirmation=1

Sasja Beslik, ansvarlig for Nordeas Responsible Invest Team, er taget til Canada for at se nærmere på olieområderne i staten, Alberta.

Under sandet i Alberta findes nogle af verdens største oliereserver, og området med oliesand er på størrelse med England. Der er nok olie til at blive udvundet i over 200 år. Men udvindingen af olie har indvirkning på miljøet og på indbyggerne i området.
Olien bliver enten udvundet via udgravning i området eller via brugen af massivt vandtryk til undergrunden. Ved begge udvindingsmetoder forekommer der brug af kemikalier.

Brugen af disse kemikalier er især skadeligt for miljøet, og det resulterer i såkaldte ”tailing ponds”. En tailing pond er en sø, hvor de overskydende kemikalier fra olieproduktionen bliver ledt hen på et frit område i naturen. Denne tailing pond, bestående af kemikalier, kan ligge i op til 100 år.

Sasja og Melina besøger et af Cree-indianernes mange landområder nær Athabascafloden i Fort McKay. Her er mange af de lokale indbyggere begyndt at flytte fra stedet grundet forurenet grundvand, og det har store konsekvenser for området.

Du kan læse mere om olieproduktionen i Canada her:
http://nordeainvestmagasinet.dk/artikler/nordea-undersoger-beskidt-olie-i-canada

#NordeaInvest #Bæredygtighed